Het Persoonlijke Strategie Traject bestaat uit een aantal vaste en modulaire onderdelen die zodanig op elkaar zijn afgestemd dat ze samen een intensief integraal programma vormen.

Als deelnemer aan het Persoonlijke Strategie Traject word je op verschillende manieren uitgedaagd.

Met de tools die je aangereikt krijgt tijdens de (thema)bijeenkomsten vergroot je je kennis en verbeter je verschillende vaardigheden en inzichten.

Onderzoek wijst uit dat het ontwikkelen van een aantal belangrijke competenties je kan helpen bij het verwezenlijken van je Persoonlijke Strategie.

 

Daarom komt binnen het Persoonlijke Strategie Traject een breed scala aan onderwerpen aan bod zoals:

  • Ambitie verkenning,
  • Personal branding,
  • Zelfmanagement,
  • Persoonlijk product ,
  • Toekomstverwachting.

Daarnaast ga je actief aan de slag met je eigen ontwikkeling en help je een andere deelnemer(s), de Persoonlijk Strategie Partner, ondersteunen.

Vragen die er voor jou persoonlijk toe doen komen in interactieve discussies aan bod en helpen om jouw belangrijke persoonlijke strategie verder te ontwikkelen.

 

E-assessment en intake

Alvorens je van start gaat met het Persoonlijke Strategie Traject vul je eerst de (online) verkenningsscan in. De verkenningsscan brengt in kaart waar je Ambitie en Wensen liggen. Tevens geeft de scan ook een beeld van jezelf weer. De scanresultaten zijn vervolgens onderwerp van gesprek tijdens een persoonlijke intake. Tijdens de intake stel je samen met je Persoonlijk strategie coach jouw persoonlijke leerdoelen en ontwikkelpunten vast waarmee je gedurende het Persoonlijke Strategie Traject aan de slag gaat.

 

Coaching en monitoring

Als deelnemer aan het Persoonlijke Strategie Traject doorloop je een intensief coachingstraject. De coaching is voor een groot gedeelte een zelforganiserend proces waarvoor diverse praktische tools worden aangereikt.

coach tool; Deze tool is een eenvoudig, zelforganiserend programma waarmee je zelf met je ambities aan de slag kunt gaan. De Persoonlijke Strategie Coach heeft steeds inzicht in de voortgang van de groep en is je persoonlijke aanspreekpunt gedurende het hele traject.

Ambitie Realisatie Plan; Door per onderwerp jou individuele doelstellingen vast te leggen en hoe je hieraan gaat werken, stel je een Ambitie Realisatie Plan op. Hierdoor wordt een goed overzicht van de voortgang behouden. Daarnaast wordt het tevens voor je (toekomstige) werkgever inzichtelijk welke doelen en ontwikkelpunten geformuleerd zijn, hoe je deze wilt bereiken en hoe het Persoonlijke Strategie Traject en/of de leidinggevende je hierbij kan ondersteunen.

Persoonlijke Strategie Partners; Elke deelnemer aan het Persoonlijke Strategie Traject wordt gekoppeld aan een andere deelneem(st)er. Samen met je zogenaamde Persoonlijke Strategie Partner doorloop je het totale programma. De bedoeling van het partnership is jullie elkaar inspireren, helpen en van elkaar leren. Naast de geplande bijeenkomsten kunnen jullie tussentijds een aantal momenten plannen om ervaringen te delen, kennis uit te wisselen en elkaar te ondersteunen.

Bijeenkomsten

Tijdens het programma ga je aan de slag met vooraf geformuleerde (leer)doelen. Het programma bestaat uit 10 gezamenlijke bijeenkomsten waarvan 3 algemene en 7 themabijeenkomsten. Tijdens de algemene bijeenkomsten ontmoet je de andere deelnemers en kun je onderling ervaringen uitwisselen. Tijdens de themabijeenkomsten wordt specifiek ingegaan op een aantal thema’s die je helpen bij het ontdekken van je talent en verwezenlijken van je ambities.

Evaluatie

Het Persoonlijke Strategie Traject wordt afgerond met een evaluatiegesprek. Tijdens dit evaluatiegesprek met de Persoonlijke Strategie Coach wordt met behulp van het Persoonlijke Strategie Realisatie Plan de balans opgemaakt. Aan de hand van dit gesprek stel je samen met de Persoonlijke Strategie Coach vast welke zaken ook na afloop belangrijk blijven voor het verwezenlijken van je ambities in de rest van je leven.

 

De bijeenkomsten

Realiseer je Persoonlijke Strategie in 7 stappen!

BLOK 1: VORMEN

In het eerste gedeelte van het Persoonlijke Strategie Traject ontdek je hoe je:

– je Persoonlijke strategie, talent(en) kunt ontdekken;

– je ambitie zichtbaar kunt maken;

– je ambitie op de juiste manier kunnen verwoorden.

Stap 1: Ontdek je ambitie 

Je gaat actief aan de slag met het ontdekken van je talenten en persoonlijke ambitie. Je gaat op zoek naar een antwoord op de vraag: “Hoe wil jij je leven(verder) inrichten?”

RESULTAAT: Duidelijk inzicht in eigen talent en ambitie

Stap 2: Formuleer je ambitie 

In de praktijk blijkt vaak dat het moeilijk is om eigen ambities goed onder woorden te brengen. Tijdens deze bijeenkomst ga je ingrediënten verzamelen die nodig zijn om je eigen persoonlijke strategie te schrijven. Vervolgens zet je jouw unieke verhaal op papier.

RESULTAAT: Eigen persoonlijke visie en ambitie concreet op papier

Stap 3: Brand je ambitie 

Je gaat op uiterst creatieve wijze aan de slag met het ‘branden’ van je persoonlijke ambitie. Vanuit hun eigen talent en drijfveren ga je aan de slag met strategische stappen voor continue zichtbaarheid en branding.

RESULTAAT: Een tastbaar en heldere IK

BLOK 2: BEREIKEN

In het tweede gedeelte van het Persoonlijke Strategie Traject leer je hoe:

– een waardevol netwerk  je kan helpen bij die realisatie van je ambitie;

– je persoonlijke strategie voor het delen van je ambitie eruit ziet;

– je doelgericht te werk kunt gaan bij het verwezenlijken van je ambitie;

– goed onderhandelen, verwoorden kan bijdragen aan het behalen van je gestelde doelen.

Stap 4: Plan je ambitie 

In deze tijd komt via steeds meer kanalen veel informatie op je af, die kan afleiden van je eigen ambitie. Je leert in deze bijeenkomst focussen en prioriteiten stellen.

RESULTAAT:  Inzicht in eigen risico’s en gedrag bij de realisatie van eigen ambitie

Stap 5: Onderhandel je ambitie 

Je ontdekt welke concessies je wel en niet kunt doen bij het verwezenlijken van je persoonlijke ambitie. Je gaat op praktische wijze aan de slag met onderhandelen en leert welke zaken hierbij van belang zijn.

RESULTAAT: Voorbereid op onderhandelingssituaties waarbij eigen ambitie de inzet is

Stap 6: Verspreid je ambitie 

Je leert de waarde van een goed netwerk voor het realiseren van je persoonlijke ambitie. Je brengt je eigen netwerk in kaart en leert wat nodig is voor het onderhouden en uitbreiden van een waardevol netwerk. Tevens leer je omgaan met lastige situaties bij netwerkgesprekken.

RESULTAAT: Helder plan voor de creatie van een platform voor eigen ambitie

Stap 7: Deel je ambitie

Je gaat actief aan de slag met je persoonlijke social media strategie voor het bereiken van je doelen. Je gaat je profiel professionaliseren op het belangrijkste zakelijke online netwerk. Tevens leer je hoe je social media kunt gebruiken om werk of opdrachten te vinden.

RESULTAAT: Persoonlijke social media strategie voor eigen ambitie

 

 

 

 

Voor Jong volwassenen op zoek naar een heldere ik

Young adults

Je wilt natuurlijk het liefst zo snel mogelijk een duidelijk pad in je leven, want je hebt grote plannen. Je wilt een auto kopen, op jezelf wonen en zo snel mogelijk je studieschuld afbetalen. Vol goede moed sla je aan het solliciteren. Tientallen sollicitatiebrieven, diverse assessments en zenuwslopende gesprekken later heb je nog steeds geen resultaat geboekt. Daar sta je dan. Heb je na jaren zwoegen eindelijk je studie afgerond, kun je geen baan vinden! Het is een schrale troost dat je studiegenootjes met hetzelfde probleem worstelen. Maar de kans is groot dat ze massaal op dezelfde functies solliciteren als jij. Hoe zorg jij er dan toch voor dat de keuze niet op een van hen maar op jou valt?

Als deelnemer aan het Persoonlijke Strategie Traject ontdek je waar je goed in bent en wat je echt wilt. Je krijgt diverse tools aangereikt die je gedurende je hele loopbaan kunt toepassen én je leert jezelf én je ambities beter kennen. Daarnaast leer je enkele waardevolle vaardigheden zodat je jezelf beter kunt presenteren.

Als deelnemer aan het Persoonlijke Strategie Traject vergroot je jouw kans op een baan aanzienlijk omdat je beter en gerichter op zoek leert gaan naar een baan die echt bij je past!

 

 

Voor de Mid Volwassen op zoek naar een helder ik

adults

Inmiddels ben je al enkele jaren actief op de arbeidsmarkt en je timmert aardig aan de weg. Het wordt weer eens tijd voor de volgende stap. Veel professionals vinden het lastig om te bepalen wat die volgende stap wordt. Wil je een hele andere functie of juist een functie met meer verantwoordelijkheid? Of misschien wil je je oriënteren op een baan bij een ander bedrijf. Maar wat past dan bij je en in welke branche of bij welk bedrijf voel je je als een vis in het water?

Het Persoonlijke Strategie Traject helpt je om erachter te komen waar je goed in bent, wat je écht wilt en wat bij je past. Je krijgt diverse tools aangereikt die je helpen met het uitstippelen van het carrièrepad op weg naar persoonlijk succes.

 

Binnen het Persoonlijke Strategie Traject staan kwaliteit en professionaliteit hoog in het vaandel. Voor de invulling van het programma wordt daarom nauw samengewerkt met professionele experts. Deze experts hebben jarenlange ervaring met het geven van trainingen bij diverse Nederlandse universiteiten, multinationals, overheden en andere organisaties. Er wordt scherp toegezien op de kwaliteit van het trainingsmateriaal. Het materiaal is gebaseerd op wetenschappelijke bronnen en in samenwerking met de experts speciaal voor het Persoonlijke Strategie Traject samengesteld tot een integraal programma. Hierdoor sluiten de individuele bijeenkomsten naadloos op elkaar aan is elke bijeenkomst een logische volgende stap die bijdraagt aan de realisatie van de ambities van de deelnemers.

 

 

Voor werkgevers

balance work lif

Het Persoonlijke Strategie Traject is bijzonder interessant voor organisaties die het belangrijk vinden om talentvolle professionals kansen te bieden door in hen te investeren. Het Persoonlijke Strategie Traject wordt in twee verschillende vormen aangeboden namelijk Standaard Persoonlijke Strategie Traject en Maatwerk Persoonlijke Strategie Traject.

Standaard programma

Hoogopgeleide afstudeerders en/of werkzoekenden worden in contact gebracht met diverse organisaties in de branche. Op die manier kunnen deelnemers hun netwerk vergroten. Tevens hebben de deelnemende organisaties de mogelijkheid om vroegtijdig in contact te komen met jong talent. De voordelen op een rij:

– exclusief toegang tot een platform van ambitieuze studenten en starters;

– persoonlijk contact leggen met gemotiveerd talent in vroegtijdig stadium;

– mogelijkheid om te participeren bij de invulling van het programma;

– deelname van high potentials uit eigen organisatie mogelijk;

– ruimschoots exposure bij een uiterst interessante doelgroep;

– minimale tijdsinvestering, maximaal rendement.

Maatwerk programma

Het Persoonlijke Strategie Traject kan daarnaast incompany worden gefaciliteerd als Maatwerk Persoonlijke Strategie Traject. Bijvoorbeeld als:

– aanvulling op een bestaand traineeprogramma;

– ontwikkeltraject voor een groep high potentials;

– outplacementtraject.

Bij maatwerktrajecten kan de inhoud van de het programma in overleg worden afgestemd.

Interesse? Wij informeren u graag over de mogelijkheden!